Så var det igen en tisdag och en till te-sort ut mitt lager ska testas.
Denna gång blev det ett Twinings form London Origins Yunnan Tea, som tydligen inte finns i sortimentet mera som tepåse, dock som lös te.
Twining skriver på sin hemsida om det lösa te't att Yunnan betyder "söder om molnen" och är födelseplatsen för te, där Pu-folket "domesticerade" te för över 2000 år sedan!
Ett ljust, ljust och rött-gyllene lösa bladte med en naturlig söt nötaktig smak från födelseplatsen för te i sydvästra Kina.
Mera om Yunnan
Yunnan är också känd som Diahong te och anses vara en high end eller gourmet te. Kommer från Yunnan-provinsen i Kina, vad som skiljer Yunnan från andra svarta teer är mängden fina bladknoppar, eller vad som kallas de "gyllene spetsarna" som finns i de torkade bladen. De högkvalitativa bladknopparna är täckta av gyllene-orangeiga hårstrån, vilket ger en robust och salt smak med en mild doft.
Yunnan fermenteras ofta med rosenblad, longan och litchi vilket ger brygget en jämn sötma. Spriten är stark, salt, koppig och behagligt unik.
Till färgen är den rätt mörk gyllene. Få se då hur det smakar.
En rätt söt doft har den, när man lägger näsan så nära kanten man kan utan att bränna sig.
Smaken utan honung är lite sträv, besk. Men ska prova med en liten sked honung. Läste att de framhäver aromerna. 😏 Och jag föredrar ju mitt te med honung så.
Det blir inte för sliskigt sött med honung. Det är en rätt tung och fyllig smak, i varje fall inte i min mun. Nästan så man saknar ett salt tilltugg till. En bit bröd, eller sconce eller något liknande med smör och ost på är helt klart något som passar till. Och nu blev jag så hungrig så nu blir det allt att ta upp av semlorna/frallorna jag gjorde i helgen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar