Har en hel del olika tesorter i min låda. Hade tänkt börja beta av dom lite nu som då, högst antagligen tisdagar, av rubriken att döma.
Första ut i leken är egentligen inte ens te, utan Chai.
"Ordet chai kommer från kinesiskans cha (茶) betyder helt enkelt te. Men på hindi kallas kryddat te för masala chai. Det är naturligtvis för långt uttryck "för oss västerlänningar", så då blev det bara chai. I Indien använder man många olika kryddor som kanel och kardemumma tillsammans med te, och normalt även mjölk. I väst betyder alltså chai kryddat te, medan chai latte är kryddat te med mjölk."
Se info på Te-centralen.
Chai från Gepa, som är ett Fair Trade företag. En kryddig chai, med kardemumma, ingefära och kanel. Rätt långt ett helt vanligt chai då med andra ord.
Man behöver bara öppna påsen för att känna att detta är faktiskt rätt kryddigt.
Föredrar att dricka mina chai te'n som latte, men en tesked honung i. Har börjat med det på café en gång och sen var jag fast.
I denna känner man verkligen av kardemumma smaken, lite som en dirty Chai på Cafe Fiika. Men honungen rundar av kardemumma smaken en aning. Undrar om jag har fler påsar, borde kolla och testa utan honung, om kardemumman blir för stark då?.
Jag gillar chaiteer �� Lustigt nog är ordet chai benämningen för helt vanligt te i majoriteten av världens länder typ (med lite olika stavningar och uttal). Så på mitt jobb med flyktingar så kan jag alltid (om vi inte har något gemensamt språk) åtminstone bjuda på chai för det vet de vad det är ��☕
SvaraRadera