Ett till te som hängt med i min telåda något år.
Twinings of London China Oolong tea.
Det har en söt och delikat smak. Rödaktig i färgen, naturliga ingredienser som ger dig avkoppling när helst du vill.
Det lovar ju gott i alla fall.
Oolong te har en mycket lång och rik historia. Dess ursprung sägs gå tillbaka över 1000 år till Beiyun-regionen i Fujian-provinsen i Kina. Till skillnad från svarta teer som är helt oxiderade eller gröna teer som inte genomgår någon oxidation, bildas Oolong genom en speciell teknik som resulterar i teets partiella oxidation.
Efter vissnande läggs teet i musselin säckar och rullas försiktigt. Detta blåser lätt på bladet och orsakar viss oxidation. Detta upprepas flera gånger tills tebladet blir mörkare grönt eller rödaktigt. Vårt rena Oolong-te är gyllene i färg med en varm, smakrik smak.
(Översättningen fick Google stå till tjänst med, mera info finns ->
Detta var något bättre än Jul teet förra veckan, men som så många gånger, man ska kanske inte låta te påsarna stå i sitt skåp hur länge som helst, man får kanske skylla sig själv då om de smakar lite apa. Va tror ni jag hittar i skåpet tills nästa vecka då?
Detta fick lite bättre betyg än det senaste.
4 tepåsar av 5 möjliga.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar