google.com, pub-0000000000000000, DIRECT, f08c47fec0942fa0

onsdag 13 december 2023

5 enkla stickprojekt för nybörjare

 

Om du är nybörjare kan det vara svårt att veta vad du ska sticka. I det här inlägget tipsar vi om några enkla stickprojekt som är perfekta för nybörjare.



1. Halsdukar

Halsdukar är ett bra sätt att börja med stickning eftersom de är relativt enkla att göra och kan stickas i olika storlekar och mönster. Du kan välja att sticka en enkel halsduk med räta maskor eller att prova något mer avancerat, till exempel en mosstickad halsduk eller en halsduk med inslag.

Mönster hittas på 
https://www.eddna.se/monster/halsdukar-sjalar/london-stickad-halsduk-393140


2. Mössor

Mössor är ett annat bra nybörjarprojekt. De är lite mer utmanande än halsdukar, men de är fortfarande relativt enkla att göra. Du kan välja att sticka en enkel mössa med räta och aviga maskor eller att prova något mer avancerat, till exempel en mössa med resårkant eller en mössa med tofsar.

Mönster hittas på 
https://www.eddna.se/monster/accessoarer/trento-resarstickad-mossa-393035


3. Vantar

Vantar är ett bra nybörjarprojekt om du vill lära dig att sticka runt. De är relativt enkla att göra, men de kan vara lite utmanande att få att passa bra. Du kan välja att sticka enkla vantar med räta och aviga maskor eller att prova något mer avancerat, till exempel vantar med flätor eller vantar med tofsar.

Mönster hittas på
 https://www.eddna.se/monster/accessoarer/varzo-vantar-med-blockrander-393023


Öppnas i ett nytt fönsterEnkla stickade vantar

4. Sjalar

Sjalar är ett bra nybörjarprojekt om du vill lära dig att sticka olika mönster. De är relativt enkla att göra, men de kan vara lite utmanande att få att passa bra. Du kan välja att sticka ett enkelt schal med räta maskor eller att prova något mer avancerat, till exempel ett schal med flätor eller ett schal med rutor.

Mönster hittas på 
https://www.eddna.se/monster/accessoarer/vittra-ratstickad-sjal-92897 


Sockor är ett lite mer avancerat nybörjarprojekt, men de är fortfarande relativt enkla att göra om du följer en bra beskrivning. Sockor är ett bra sätt att lära sig att sticka tåspetsar och hälar. Du kan välja att sticka enkla sockor med räta och aviga maskor eller att prova något mer avancerat, till exempel sockor med flätor eller sockor med tofsar.

Mönster hittas på 
https://www.eddna.se/monster/accessoarer/stretchiga-sockor-med-afterthought-heel-91527


Öppnas i ett nytt fönster

När du väljer ett stickprojekt för nybörjare är det viktigt att välja något som är inom din förmåga. Om du är nybörjare är det en bra idé att börja med ett enkelt projekt som inte kräver för mycket mönsterkunskaper. Du kan alltid prova något mer avancerat senare när du har mer erfarenhet.

Hoppas att dessa små tips hjälper dig framåt i din iver att sticka.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar