google.com, pub-0000000000000000, DIRECT, f08c47fec0942fa0

tisdag 9 juni 2020

Tea Tuesday #6


Benedektus Kräuterlabor winter Symphonie.

Ett aromatiserat svart te med kanel, apelsin och pepparkaka. 

Den enda info jag hittade om just detta te finns på Catawiki för den här har ju tydligen också gått ur sortimentet. 

Undrar hur gamla te'n jag har egentligen, eller det är det väl kanske bäst att INTE veta. 



Apelsindoften känner man med näsan, kanel och pepparkaka nja not so much. 
Kanel känner man dock i smaken. Men någon pepparkakssmak hittar dock inte min mun. 



tisdag 2 juni 2020

Tea Tuesday #5

Så landar nästa tepåsar i min tekopp. Eller borde jag kanske skriva mugg. 😉

 
Green Tea Orient från Lipton. Med kanel, anis och lakrits. Försöker hitta lite mera info om just detta te. Men det verkar lite som så att nätet på mobilen e snabbare än wifi för tillfället, så jag får väl ta å tryck på spara och fortsätta i mobilen. 



Just denna tepåse har nog passerat sitt bäst före datum. Man ska nog inte ha påsarna att ligga allt för länge i en låda. Den saken är lika säker som amen i kyrkan. Inte ens honung räddade denna smak av för gammalt te. 


Vill du veta hur du ska bygga det perfekta gröna teet. Så ska du kolla in länken HÄR

söndag 31 maj 2020

Incoming Postcards May

Här kommer korten som jag fick i Postcrossing i Maj. 


Nederländerna/Holland 2 st






Belarus/Vitryssland 1 st. 






Sverige 1 st. 






Finland 3 st. 







Tyskland 3 st. 





Work in Progress #37

Fullt så mycket har det ju inte hänt sen förra söndagen. 

Sjalen har jag inte hunnit sticka så mycket på. Men fick mera garn nu, så den borde bli kar innan nästa söndag. Den börjar bli rätt stor. 





Sovmasken e nästan klar. borde bara komma mig för att sy band i sidorna. Tror det får bli gummiband. Sonen ville också ha en, så jag får väl virka en till då. 






torsdag 28 maj 2020

Torsdags tanken #10

Denna torsdagstanke kommer att handla om mealprep. 

Jag gör det inte ofta. Jag har liksom inte riktigt det där tålamodet och motivationen att hålla ut en längre tid. Men kom över ett kostschema i molnet. Ett kostschema som jag sparat för något år sedan. 


Så nu tänkte jag då fixa fredagens och lördagens lunch i jobbet. (Och jo du läste rätt, jag ska jobba på lördag)






200 Gram Grönsaker
200 Gram Broilerfilé
kryddor (salt, kryddpeppar, curry, gurkmeja, ingefära)


Slängde in 2 portioner i Stekpåsar i ugnen. 



Smaka gör jag i morgon. Det blir mera spännande så. 






tisdag 26 maj 2020

Tea Tuesday #4

Så var det igen en tisdag och en till te-sort ut mitt lager ska testas. 

Denna gång blev det ett Twinings form London Origins Yunnan Tea, som tydligen inte finns i sortimentet mera som tepåse, dock som lös te. 



Twining skriver på sin hemsida om det lösa te't att Yunnan betyder "söder om molnen" och är födelseplatsen för te, där Pu-folket "domesticerade" te för över 2000 år sedan!

Ett ljust, ljust och rött-gyllene lösa bladte med en naturlig söt nötaktig smak från födelseplatsen för te i sydvästra Kina. 



Mera om Yunnan
Yunnan är också känd som Diahong te och anses vara en high end eller gourmet te. Kommer från Yunnan-provinsen i Kina, vad som skiljer Yunnan från andra svarta teer är mängden fina bladknoppar, eller vad som kallas de "gyllene spetsarna" som finns i de torkade bladen. De högkvalitativa bladknopparna är täckta av gyllene-orangeiga hårstrån, vilket ger en robust och salt smak med en mild doft.

Yunnan fermenteras ofta med rosenblad, longan och litchi vilket ger brygget en jämn sötma. Spriten är stark, salt, koppig och behagligt unik.



Till färgen är den rätt mörk gyllene. Få se då hur det smakar. 

En rätt söt doft har den, när man lägger näsan så nära kanten man kan utan att bränna sig. 

Smaken utan honung är lite sträv, besk. Men ska prova med en liten sked honung. Läste att de framhäver aromerna. 😏 Och jag föredrar ju mitt te med honung så. 

Det blir inte för sliskigt sött med honung. Det är en rätt tung och fyllig smak, i varje fall inte i min mun. Nästan så man saknar ett salt tilltugg till. En bit bröd, eller sconce eller något liknande med smör och ost på är helt klart något som passar till. Och nu blev jag så hungrig så nu blir det allt att ta upp av semlorna/frallorna jag gjorde i helgen. 



söndag 24 maj 2020

Work in Progress #36

Tycker jag har inte gjort mycket annat på min fritid denna veckan än stickat på teststickningssjalen. 

Den börjar bli rätt stor nu. Men det ser ut som om garnet inte kommer att räcka, så få de hur det går med deadlinen då. 


Hypericumsjalen. 





Blev lite smågalen här i helgen av att vakna så fort det blev ljust ute, så jag började virka på en sovmask. Få se om det blir bra. Är ju inte allt för god vän med virknålen. 




Sen blev det att snabbt lappa arbetsbyxorna, när jag upptäckte ett hål i ändan.