tisdag 9 augusti 2016

Det där med hudvård

Eller kanske främst produkternas hållbarhet. 

Har du koll på sådant? Hur länge produkterna du använder varit i användning och när de öppnades?

Jag började fundera på det där i morse när ansiktskrämen jag la i ansiktet i morse högst antagligen varit öppnad mer än ett halvt år och under den finns en symbol med 6 månader på. 

Ursäkta vissa av bilderna är lite suddiga. Men sådär ser symbolen för hur länge man ska kunna använda en produkt sen den öppnats. Och de vanligaste är 24 M och 12 M. i alla fall i mitt badrumsskåp. Men sen får man ju undra hur mycket mindre konserveringsmedel det är i produkter som det bara står 6 M på. 

Inget jag kommer att börja grubbla över sådär nattetid när jag ska sova. 

Men som ett experiment så ska jag börja skriva datum med en vattenfast tusch på alla de tuber och burkar som öppnas från och med nu. Bara för att se i vilken takt de används. 

1 kommentar:

  1. Jag tar inte såå hårt på det där med bäst före, men det är ju lite riktgivande iaf :) Tänker att man kan överskrida bäst före längre med saker man använder utvärtes jämfört med saker man ska förtära invärtes. Finns även en del livsmedel som man ska äta som jag inte bryr mig särskilt mycket om bäst före, t.ex. väldigt sockrade produkter eller torrvaror.

    SvaraRadera