tisdag 26 april 2016

Keratokonus

Om det nu ens stavas så.

Har du hört om det tidigare? Det hade inte jag heller. Inte innan besöket till ögonläkaren. 
Visst lite orolig var jag innan. För optikern hade ju sagt att jag var lite grumlig i hornhinna i vänster öga. Men jag hade ju ändå trott att jag skulle få beställa hem nya glasögon idag.  För nya behöver jag omgående.

Men nej. Inte ännu i dag inte. Ögonläkaren  skrapade sig i huvudet och undrade. Hur i hela friden jag inte såg just den raden han bad mig läsa upp. För jag hade ju sett den någorlunda ett par veckor innan hos optikern.  Det här blir spännande sa han och droppade något i mina ögon. Gå ut i väntrummet och vänta det tar ungefär 15 minuter innan pupillerna vidgats tillräckligt. 
Satt och väntade i 20 minuter och fick komma in igen. Han kikade in i mina ögon och såg en grumlig massa mitt på hornhinnan. Keratokonus heter det när hornhinnan blivit konformad.Så nu ska jag vänta på en remiss från Vasa och de ska undersöka mera. Har jag tur så är det inte så farligt utan lägger sig tillbaka med hjälp av kontaktlinser.  I värsta fall behövs en operation. 
Det tog 15 minuter innan pupillerna vidgats tillräckligt men undrar hur länge jag ska behöva vänta innan de är normala tillbaka.Men vi avslutar med en glad nyhet.
Jag fick ett 3 dagars vikariat på Eftis. Whohooo. Sådant tackar man ju inte nej till.


-=Annika=-

2 kommentarer:

  1. Uff, sånt där har jag inte hört talas om. Hoppas det reder upp sig, bra att du blev undersökt! Och vad bra att du får hoppa in och jobba <3

    SvaraRadera
  2. Usch då..! Men bra att det går att fixa iaf! Jag har också fått mina pupillerna vidgade när de skulle undersöka mig inför en synkorrigerande laseroperation, det var lite småkul att se alldeles drogad ut :D Fast mindre kul att gå ut i solljuset sen (bränner utav h*lvete i ögonen..!)

    SvaraRadera